Грандиозен провал за New World! Играта загуби повече от 500 000 играчи за месец!

Новата MMO-игра на Amazon Game StudiosNew World – загуби повече от половината от своите фенове малко след старта си. Първоначално броят на хората избрали да се насладят на New World беше изключително обещаващ с цели 650 000 уникални играчи, а след това дори се увеличи значително до над 900 000.

За съжаление обаче, в началото на октомври, играта отбеляза трагичен спад – над 500 000 играчи се оттеглиха, а още по-тъжното в случая е, че това се случва в рамките на по-малко от 30 дни.

New World не се размина с тежки моменти по време на старта си, който се състоя на 28 септември. Появиха се различни големи бъгове и експлойти, а огромният брой играчи освен за радост, допринесоха и за претоварени сървъри, огромно време за изчакване и забавяния.

new-world-game

Статистика предоставена от SteamCharts разкрива, че повечето играчи са изпитали достатъчно от тези проблеми и вероятно чакат New World да стане по-стабилна игра, затова са спряли да я играят за момента.

Въпреки че проблемите със сървърите, бъговете и липсата на каквато и да е реална история или изграждане на герои да отблъскват играчите, също толкова вероятно е те да се върнат, след като тези пречки бъдат подредени.

Играта има възможност да се превърне в нещо интересно, а и никой не иска да разстройва Джеф Безос, нали?

Сподели новината в социалните мрежи:

Други новини