CS:GO
01/09/2020
Грандиозен скандал! Хванаха треньорите на MIBR, Heroic и Hard Legion да мамят по време на официални турнири!

Една от основните лиги за електронни спортове наложи забрани от по шест месеца, та чак до цели две години на треньори по CS:GO. В замесените тимове фигурират имената на треньорите от Hard Legion, Heroic и MIRB, които са се възползвали от бъг, който им е позволявал да наблюдават картата от всяко едно място, без противниците им да разберат.

От лигата не обясняват как точно е „работила“ грешката, но споменаха, че тя може да бъде активирана чрез предприемане на комбинация от различни действия. Предполага се, че треньорите са използвали бъга, за да предадат информация, която е била в полза на своите отбори.

Организаторите заявяват, че след внимателен анализ на съответните мачове на от Dreamhack и консултации с Valve, доказващи въпросните нарушения, се потвърждава, че треньорите MechanoGun от Hard Legion, Hunden от Heroic и dead от MIBR са се възползвали от проблемите с играта.

В резултат на това, dead получи шестмесечно отстраняване от игра или тренировки, Hunden едногодишно отстраняване и MechanoGun, който ще бъде със спрени права за две години. И трите отбора - Hard Legion, Heroic и MIBR - са дисквалифицирани със задна дата от турнирите и ще загубят всички точки, както и спечелените пари от тях.

Като част от цялата ситуация се отбелязва и фактът, че множество треньори, различни от гореспоменатите, също са се сблъсквали с въпросния бъг. Те обаче, не са злоупотребявали по никакъв начин.

След скандала MIBR публикуваха съобщение в Twitter, в което се казва, че ще направят всичко по силите си, за да разследват ситуацията.

На своя уебсайт от Heroic заявяват, че са уведомени и са започнали свое вътрешно разследване. Не се коментира допълнително докога ще продължи то, но от организацията обещават, че на всички въпроси ще се отговори на по-късен етап.

Hard Legion все още не са коментирали нищо по скандала.

Вероятно ще има още доста информация, а ние ще ви държим в течение!