14/09/2020
Приключиха вторите Гранд финали на A1 Gaming League!

­

Приключиха и вторите Гранд финали на A1 Gaming League! В рамките на една седмица разпределихме общия награден фонд от 30 000 лева, раздадохме над 50 награди от нашите спонсори, включително и кафе до края на годината за най-верните зрители в Twitch през всички 7 дни. Стриймът ни достигна над 100 000 уникални зрителите за целия период на финалите, а само за уикенда мачовете, които отличиха шампионите, бяха гледани от 40 000 зрители онлайн.

След напрегнати битки и изключително тежки полуфинали, тази събота (13.09) станаха ясни играчите, както и отборите, които щяха да се изправят един срещу друг на Гранд финалите на A1 Gaming League.

При FIFA20 нещата бяха завързани още от полуфиналните срещи, в които един от основните претенденти Drujinkata, не успя да се пребори със jorjewin и отпадна от голямата надпревара след изключително труден мач (3-2). В другия полуфинал Sanchez се наложи над MG_GoalMachine с 3-1, като това му осигури билет за финала. Финал, който бе изключително оспорван и ни зарадва с цели пет мача, в които краен победител след внушителен “comeback” (2-1 / 2-3) стана Sanchez. Така играчът грабна титлата за най-добър FIFA20 играч на България, както и сумата от 2 000 лева!

В следващата дисциплина – League of Legends, финалисти бяха отборите на Random 5 и 6 Coal. Първите спазиха традицията и след солидни мачове в полуфиналните срещи, заслужено намериха пътя към вторите поредни Гранд-финали на A1 Gaming League.

Random 5 успяха да се наложат над противниците си от 6 Coal с 3-1, а резултатът бе достатъчен, за да им донесе втора поредна титла и наградата от 7 000 лева. 6 Coal заеха второто място, а момчетата от P Slow Elo останаха трети.

При мачовете от CS:GO станахме свидетели на изключителни сблъсъци, а финалистите бяха отборите на SKADE и Fate! Първата карта бе Inferno, в която и двата отбора размениха по една половина (2:13; 14:1), но в крайна сметка със 16-14 победител бе отборът на SKADE.

FATE успяха да върнат един „map” (16-7 на Overpass), но отново загубиха следващия (16-5 на Dust2). Дойде ред и на Mirage, който ни представи поредната зрелищна битка, от която победител излезе отборът на FATE (12-16).

De_Train бе домакин на финалната и заключителна среща от големите финали по CS:GO на A1 Gaming League. Първата половина на картата беше в преимущество на FATE, които затвориха CT-side с 11:4. SKADE не отстъпиха нито за миг и започнаха доста равностойно втората част, но няколко добри рунда и “ace” от Blocker в предпоследния такъв, пречупиха надеждите на SKADE, които загубиха Train и финалите със 16:10!

И така, крайното класиране на финалите по CS:GO е:

1.    FATE Esports – 7 000 лева.

2.    SKADE – 3 750 лева.

3.    Tenerife Titans – 1 500 лв.

4.    DZVER – 1 000 лв.

Благодарим на всички участници, играчи, зрители, станали част от седмицата на Гранд финалите 2020 в A1 Gaming League! Победителите от всички проведени игри по време на стрийма, в които се играеше за кафе до края на година от NESCAFÈ 3in1, OMEN Dyad Earbuds и Huawei Band 4 са вече обявени в страницата. Предстои да обявим и победителите от голямата томбола. Последни 30 часа, в които можете да се регистрирате, за да спечелите: http://bit.ly/A1GL-prizes-2020Finals

Късметлиите ще обявим във Facebook.

Повече информация за предстоящия сезон очаквайте скоро на сайта, Facebook страницата на лигата и Instagram - @a1gamingleague.