16/09/2020
Rocket League става безплатна от 23 септември!

Psyonix обявиха още през юли, както и ние ви информирахме, че Rocket League ще се премести в Epic Games Store това лято, като официално стане и “free-to-play”. Днес студиото разкри, че голямото събитие ще се състои на 23 септември и ще бъде предшествано от актуализация за различните платформи, която ще бъде пусната още утре.

Актуализацията ще позволи на играчите да свържат избраната от тях платформа с акаунта си в Epic Games, което вече ще бъде задължително, а също така и ще добави поддръжка за програмата на Epic - "Support-a-Creator", която дава на играчите възможност да подкрепят създателите на съдържание, като въвеждат своите кодове при извършване на покупки в Item Shop. Създателите ще спечелят пет процента от кредитите, които са изразходвани, когато се използват техните кодове.

Предмети с Legacy Status, обещани на вече съществуващите играчи, включително всички брадирани DLC с Rocket League, специално заглавие, Golden Cosmos Boost, Dicei-Oro Wheels, Huntress Player банер и ъпгрейд на над 200 често срещани елемента до "Legacy"-такива също ще бъдат доставени в утрешната актуализация.

 

Други промени включват:

New Quick Chats

Heatseeker in Private Matches

Larger item pool for Trade Ups

Solo Standard removed

New Bot difficulty

New Merc Hitbox

Rocket League X Monstercat Remixes

Updated Menu

Changes to Achievements

Черешката на тортата, разбира се, е безплатното пускане на играта, което идва също през следващата седмица. Rocket League ще е достъпен в магазина на Epic Games и всеки, който го вземе през първия месец от издаването му, ще получи и купон за отстъпка от $ 10 при покупка на игри и DLC в магазина на Epic Games.

Първият „competitive”-сезон на Rocket League също ще започне с пускането на вече безплатната игра - повече информация за това ще бъде обявена по-късно тази седмица.