11/10/2020
Отмениха и PAX Unplugged 2020 заради COVID-19!

Пандемията от COVID-19 все още е сериозен и наболял проблем за хората по целия свят, благодарение на който бяха отменени множество събития на живо. Най-новата жертва на коронавируса е конференцията PAX Unplugged 2020.

PAX Unplugged е събитие за неелектронни игри от всякакъв вид, включително настолни, миниатюри, класически бордови игри и хартиени RPG-та. Първоначално насрочен за периода от 20 ноември до 22 февруари 2020 г., PAX Unplugged щеше да се проведе във Филаделфия, Пенсилвания, САЩ.

Това обаче няма да се случи..

В съобщение от преди два дни на своя уебсайт, PAX уведомяват геймърите от всяка категория, че тяхното Unplugged събитие се отменя. След преглед на прогнозите за COVID и неговия напредък в страната и в щата Пенсилвания, организаторите правят трудния избор да отменят събитието си на живо.

"Тъй като безопасността ни е приоритет номер едно, за съжаление отменяме тазгодишния PAX Unplugged. Следващият PAX Unplugged ще се състои през 2021 година. За съжаление и за разлика от някои други PAX-събития и AGDQ 2021, които ще се случат онлайн, PAX Unplugged няма как да бъде.“

Малка утеха за тези, които търсят още забавление за тази година, въпреки отмяната на PAX, е че ще могат да очакват Digital Tabletop Fest на Steam по-късно през този месец.