14/10/2020
FIFA 21 с изключително лош старт на Острова! EA отчетоха спад на закупуването й с 42%!

Игрите от сериите FIFA имат лицензи с по-голямата част от професионалните футболни отбори и в комбинацията със добрата игрова механика, успяват да бъдат най-разпознаваемия хит на Electronic Arts. Въпреки това вече се наблюдават някои негативни явления към тазгодишнатаа версия на играта. Много фенове са загрижени, че тя няма да внесе особено големи нововъведения в съществуващата механика и че елементи като кариерния режим ще разочароват, както във FIFA 20. И по всичко личи, че тези негативни явления вече носят своя принос.

Не е ясно защо FIFA 21 има доста по-ниски продажби от предишните версии, но някои фенове вярват, че това се дължи именно на проблеми с качеството. Въпреки това, със следващото поколение конзоли на хоризонта, спадът на продажбите от 42% във Великобритания в сравнение със старта на FIFA 20 може и да е за добро, с оглед на промоциите, които могат да се появят в бъдеще.

Electronic Arts заявиха, че безплатните ъпгрейди към следващото поколение ще бъдат достъпни за тези, които купуват FIFA 21 за текущите конзоли, но прогресът от non-FUT и Volta няма да бъде пренесен към тях. Феновете може да не са знаели за тази възможност, а други, които ценят офлайн режимите, може вече да са решили да изчакат следващото поколение на играта.

Ако продажбите не се увеличат с новото поколение конзоли, тогава на Electronic Arts може да им се наложи да направят значителни промени във франчайза на FIFA. Ако обаче играта започне да наваксва с лошия старт, тогава вероятно ще продължи много години напред по същата права.

FIFA 21 е вече достъпна за PC, PS4, Switch и Xbox One в момента, както и с планирана поддръжка за PS5 и Xbox Series X / S.