16/10/2020
Задава ли се StarCraft 3? Blizzard официално спират поддръжката на StarCraft2!

Blizzard обявиха официално, че повече няма да разработват нови и големи актуализации за StarCraft 2, а вместо това ще се фокусират върху балансирането и вероятната следваща игра от сериите.

Вицепрезидентът на компанията Роб Бриденбекер обясни, че студиото ще продължи да поддържа StarCraft 2, като се фокусира предимно върху това, за което всички от общността се интересуват най-много. Това означава, че няма да има повече платено съдържание като Commanders и War Chests, нито каквито и да било нови разширения. Въпреки това актуализациите към баланса на играта, както и тези, касаещи “season rolls”, ще продължат да бъдат в нормален ритъм.

2020 година отбелязва десет години от старта на StarCraft 2 и точно тази година Blizzard реализира един от най-големите си пачове, чрез който добави набор от нови инструменти и подобрения в Editor-a, подобрения за Prestige Talents for Co-op Commanders и някои “quality-of-life”-актуализации. Изглежда, че с последните няколко съществени промени Blizzard виждат напълно завършен продукт, и са готови да насочат вниманието си към друго нещо.

Може да е тежък удар за феновете да видят как компанията-майка се отдалечава от StarCraft 2, но Бриденбекер каза, че студиото сега ще има повече време да планира нещо съвсем ново. Дали това означава, че идва StarCraft 3, или друг проект е в мислите на президента – предстои да разберем!