LOL
17/10/2020
Машините от LPL или старата школа от Европа! Top Esports vs Fnatic в четвъртфиналите на Worlds 2020!

За масата фенове Top Esports срещу Fnatic е мачът, който би трябвало да бъде най-едностранният за целия Световния шампионат по League of Legends 2020.

Мнозина смятат, че TES са сред тоталните фаворити за спечелване на купата, а те до момента изглеждат безупречно в дебюта си на сцената на Worlds 2020. Top Esports загубиха само една игра в груповата фаза, която дойде след срещата им с третият най-добър отбор в LCS - FlyQuest. Освен тази загуба, TES нямат грешна стъпка и бавно, но сигурно се превърнаха в любимец на турнира.

Fnatic от своя страна също изглеждат силни, класирайки се с 4-2 победи в групата фаза, с някои добри и доминиращи изяви, но болшинството отбори в LPL са наистина ужасни противници, когато стане дума за “best-of-five”-мачове.

Ключов фактор, на който трябва да наблегнем, е времето за игра. Fnatic имат най-бързото средно време за приключване на мач от всеки отбор, останал в турнира. Това са 28,9 минути, в които европейския гранд доста умело успява да се справи с противника. В момента те са единственият отбор, останал в турнира, който има 100-процентова успеваемост при „first blood”-a, показателен фактор за това господство в началото на играта, което бързо може да се превърне и в ранна победа.

TES от своя страна са сред най-бавните отбори на Worlds 2020, със средно време за игра от 32,4 минути, разчитайки до голяма степен на своите превъзходни умения при отборните битки, за да елиминират опонентите си в тях.

В този мач тежестта определено пада върху Fnatic.. Да си добър в ранната фаза на играта, понякога изобщо не е достатъчно! Ще е интересно да видим дали „нашите“ момчета ще успеят да направят нов подвиг и този път!

Fnatic и TES се изправят в четвъртфиналните серии днес от 12:30!