25/10/2020
GTA2 отпразнува 21 години! Разработчикът й показа култови снимки!

Успехът на поредицата Grand Theft Auto е неоспорим. Неоспорим е и фактът, че петата част на играта е най-печелившата за компанията Rockstar.

Grand Theft Auto 2 обаче, наскоро навърши 21 години.. Как лети времето, а?

Именно GTA2 е по-специалната игра от поредицата, тъй като това е и последната такава, която се играе „отгоре“, за разлика от всяка следваща 3D-версия. Точно преминаването към 3D-графика е мястото, където Rockstar започват да виждат своя огромен успех, тъй като продажбите за GTA3 се увеличават с пъти над тези за GTA2.

Били Томпсън е Co-Studio Director-ът на Rockstar Games Dundee. В съвсем скорошен туит той отбелязва факта, че GTA2 току-що е навършила 21 години, и също така показва оригиналната си компютърна версия на играта. Заедно с класическата “old-school”- кутия, Томпсън представя и 21-годишна празнична бутилка вино с надпис GTA2. Тази бутилка е отлежала толкова много години и е била подарявана на близките хора от продукция при старта на самата игра!

Напоследък има слухове, че игрите от „старата школа“ могат да се завърнат под формата на „remaster“. Първите три GTA-игри изненадващо се появиха за PS3, а не както повечето хора очакваха – за PS4 или Xbox One.

Предстои да разберем!