26/10/2020
Minecraft ще изисква Microsoft Account през 2021 година!

През последните шест години Minecraft-играчите могат да играят без акаунт в Microsoft, която компания е собственик на играта, но това ще се промени през 2021-ва.

Новината бе съобщена в Minecraft-блога вчера. Също така, играчите, които притежават оригиналната версия и не си създадат акаунт в Microsoft, няма да могат да играят.

Minecraft съществува в две отделно разработени версии от старта си през 2011 г. за конзоли. Преди това оригиналният Java Edition използваше Mojang-акаунти, докато Minecraft: Bedrock Edition, използва акаунти на Microsoft. След тази промяна профилите ще бъдат същите, но все още няма да има „crossplay” между платформите.

През следващите месеци на играчите ще бъдат изпращани имейли, за това как да мигрират, като ще получат и допълнително известие на страницата на своя профил.

Mojang казват, че миграцията няма да загуби информацията на играчите, а така чаканата актуализация през последните три години – 2FA (двуфакторната автентикация), също ще бъде добавена към играта.

Потребителското ви име няма да бъде засегнато по време на игра, но ако някой вече използва вашето име или то не отговаря на стандартите на Microsoft, може да бъдете принудени да си направите друго.

Minecraft все още е една от най-големите игри в света и много играчи ще трябва да предприемат всички посочени действия, ако все още искат да я играят.