LOL
13/11/2020
Жена твърди, че Seraphine e създадена след любовна афера със служител на Riot! От компанията отрекоха!

Жена на име Стефани твърди, че новият герой в League of Legends - Seraphine – е със сходен външен вид и име, и най-важното - изцяло базиран на нейната персона. В основата на това твърдение е кратка връзка, която тя е имала със служител на Riot през 2019 г., който според нея е взаимствал модела и начина й на живот, за да създаде измислената KD/A-звезда от Лигата.

Riot, разбира се, отрекоха обвинението.

Seraphine е създадена независимо от Riot Games и не се оповава на нито едно лице. Освен това бившата служителка Стефани се позовава на напусналия служител на Riot преди повече от година, който е работиил в отдел, който изобщо няма връзка с процеса на творческия дизайн.“

В публикация от вчера, Стефани споделя скрийшот на текстови съобщения и разказва за моментите от кратката връзка с "Джон", име, което използва, за да скрие самоличността на бившия служител на Riot. Стефани разкрива, че двамата с Джон са се срещали лично два пъти, но са си говорили и играли League of Legends в продължение на три месеца през 2019 г.

По време на тази кратка връзка, Джон твърди, че е предложил идеи за скинове за любимия си герой Ahri, които отново се базират на нея. Когато тя го посещава за обиколка в седалището на Riot в Лос Анджелис, той й показва и други проекти на илюстратори от Riot, които я изобразяват като Ahri, което според нея е „странно“, предвид от колко малко време се познават. Освен това тя казва, че Джон намеква, че може да повлияе на проекта KD/A.

Историята продължава изключително интересно и не спира дотук… През септември тази година се появи снимка Seraphine в Twitter, а Стефани е останала в ступор от това, което Джон й е казал през 2019 г .:

K/DA-изненада ще се появи за твоят рожден ден!“ – и снимката е качена точно на дена, в който Стефани е родена.

Да, съвпаденията са много, LoL-общността в момента ври и кипи, но по въпроса няма какво повече да се направи.. Единственият вариант пред Стефани е може би да потърси някакъв вид права, които да защитават нейната публичност, но подобни процеси често са обречени на провал, поради недостатъчно доказателства..

Истина обаче, е някъде там!