09/11/2020
Великобритания призова за безплатни игри, мобилен интернет и абонаментни планове!

Научната консултативна група за извънредни ситуации (SAGE) във Великобритания препоръчва, всички принудени да се самоизолират в домовете си, да получават безплатни игри, мобилен интернет, стрийминг-услуги и всякакви абонаменти, като награда и стимул за спазване на карантината.

Докладът, публикуван в петък предупреждава британските служители, че хората на възраст между 18 и 29 години, отказват да се придържат към указанията, минимизиращи риска от разпространение на COVID-19, поради липса на доверие в правителството на Обединеното кралство.

Други препоръки в доклада включват безплатно разпространение на маски за лице, преминаващи към дистанционно обучение училища и университети, както и предоставяне на различни инициативи в подкрепа на психичното здраве и благосъстояние на младите хора.

Англия се готви за нова блокада заради COVID-19 в продължение на четири седмици.

Един от големите магазини за игри на острова потвърди, че предварително поръчаните Xbox Series X и Xbox Series S ще могат да бъдат получени на 10 ноември. Работното време на всички магазини ще е намалено, така че ще всеки, пожелал да се сдобие с новата си конзола, ще може да го направи между 10:00 и 14:00 часа.

Ето това е държава - мислеща за младите хора и за геймърите! :)