10/11/2020
Баннаха Neymar JR от Twitch!

Една от най-големите знаменитости в световен мащаб също бе изхвърлена от Twitch. Неймар, звездата на Пари Сен Жермен, в момента не може да стриймва, а забраната му е активна от преди броени часове.

Неймар наскоро се присъедини към Twitch и бързо се превърна в един от най-популярните стриймъри в платформата. Като икона за целия футболен свят, предаванията му са гледани с изключителен интерес, особено в Бразилия, откъдето е самият той. Банът му е забелязан от фенове, включително и от @StreamerBans в Twitter - източник, който проследява спирането и наказанията на създателите на съдържание.

Причината за забраната на футболиста все още не е известна, въпреки че мнозина предполагат, че това се дължи на Digital Millennium Copyright Act (DMCA) срещу неговия Twitch. Обикновеното възпроизвеждане на музика за фон в каналите може да доведе до проблеми с авторските права за някои хора..

Ако причината за забраната наистина е била DMCA, Неймар спокойно може да избегне този проблем, защото FIFA 21 позволява на играчите да изключват музиката си по време на предаване, за да избегнат проблема с авторските права..

Футболната суперзвезда стриймва различни игри, включително CS:GO, в коятo Неймар направи впечатляващ “ace” наскоро в живо предаване. Много от феновете му се радват на съдържанието, откакто той започна да се занимава, и, разбира се, се надяват скоро да се завърне Twitch.