LOL
16/11/2020
Astralis взеха лиценза на Origen и ще участват в LEC 2021!

Нова година, нов късмет. Astralis ще трансферират четирима нови играчи от различни отбори в Европейската регионална лига за основния си състав, който ще вземе участие на LEC 2021! Измежду имената можем да забележим „top-laner”-а на BIG – „WhiteKnight“, „jungler”-а на AGO Rogue - „Zanzarah“ и „Promisq“ от mousesports.

„WhiteKnight“ е един от ветераните на 24 години, като последно игра в LEC през 2018 г. с Unicorns of Love. Оттогава обаче, той взе участие с BIG в множество турнири в ЕС, включително European Masters.

Много фенове познават „Zanzarah“ от периода му в Origen, когато той замести „Kold“ в LEC през 2019 г. Това обаче е единственият му опит в лигата. 24-годишният „jungler“ премина в AGO Rogue в началото на 2020 г. и спечели шампионатa Ultraliga, както и European Masters Summer Championship.

Jeskla” и “Promisq” са известни имена в LEC и идват от един и същ отбор. Първият игра с Excel Esports през 2019 г., докато вторият е ветеран, който се състезаваше за различни отбори като Schalke 04, H2K Gaming и като смяна на G2 Esports.

През изминалата година дуото помогна на mousesports да грабне летния шампионат на Prime League Pro Division, но не успяха да свалят AGO Rogue в полуфиналите на Summer European Masters 2020.

Тези четирима играчи ще се присъединят към “Nukeduck“ в отбор, който се стреми да се представи на ниво през следващата година. През изминалия сезон, Origen имаха разочароващо лятно представяне, завършвайки годината на последно място с лош рекорд от 6 победи и 12 загуби.