17/11/2020
Team 17 празнува днес 25 години от раждането на Worms!

Team17 празнува днес 25-тата годишнина на франчайза, който остана име и аналог в историята на компютърнити игри. Тези от вас, които не се сещат – разработчиците са в основата на създаването на Worms - стратегията, която беше абсолютен хит преди повече от двадесет години!

Worms стартира за първи път на 17 ноември 1995 г. на Commodore Amiga, а играта не спира с продажбите и достига повече от 75 милиона копия по света.

Първоначалното заглавие e замислено да бъде Total Wormage, по идея на създателя Анди Дейвидсън. Именно Дейвидсън работи по играта почти сам в продължение на пет години преди официалния ѝ старт в търговската мрежа.

„Всичко започна като версия на старите прости танкови игри още от 8-битовите дни.. Тогава се казваше „Артилерия“ и работеше на авангарден хардуер, който беше калкулатор за графика на Casio! Това беше експеримент, за да се види дали мога да го накарам да направи нещо малко по-интересно от обикновеното рисуването на графика."

Team17 ще отпразнува годишнината, предлагайки богат избор от Worms-игрите с до 80% отстъпка в новия си Team17 Store. Допълнителен код за отстъпка от още 10% ще бъде достъпен в социалните канали на разработчиците.

Днес бе реализирано и съобщение, че трите основни игри от поредицата - Worms, Worms Armageddon и Worms Blast, ще стартират на конзолната платформа Evercade през 2021 година.

Изпълнителният директор на Team 17 - Деби Бестуик заяви в изготвено изявление:

„От дълго време Worms е в сърцето на Team17. Това е поредица, обичана от геймърите от всички възрасти в продължение на десетилетия.. Честити ни 25 години червеи!"

Най-новата версия на Worms - Rumble - излиза на 1 декември за PlayStation 5, PlayStation 4 и PC.

Честит рожден ден, червеи! ❤️