19/11/2020
Дизайнерът на WoW напусна след 13 години в Blizzard!

Дизайнерът Крис Калейки е служител на Blizzard в продължение на 13 години и по това време работи върху PvP-сегмента от World of Warcraft, както и върху дизайна на класовете (по-специално Monk) и Ashran Zone. За този дълъг период в компанията, Калейки има два героя и предмет, кръстени на него. Тази година обаче, дизайнерът напусна Blizzard.

„От известно време насам просто съм недоволен от състоянието на играта. Мисля, че в Classic гилдията е голяма работа.. За да направите каквото и да било в играта, просто трябва да сте в гилдия. Това, което WoW прави, е, че създава взаимозависимост между играчите и те наистина се нуждаят един от друг, за да бъдат успешни. И мисля, че понякога това може да се усеща като ограничително, но в крайна сметка това, което всъщност прави е, че създава сплотеност, създава общност."

"Warcraft и WoW винаги са имали история, но напоследък мисля, че в съвременната игра, историята е просто по-голямата част от нея. Героите и всичките им драми "са превзели" играта, а във виртуалния свят, в MMO, действително играчите са тези, които представляват историята."

Калейки казва още, че тези промени са това, което много от играчите са искали, и че за него проблемът е прекъсването на връзката между това, каква е била старата и каква е съвременната игра.

В заключение Крис отбелязва, че е сигурен, че в дългосрочен план, WoW и Blizzard ще бъдат добре и се обръща към бившите си колеги с думите:

„За моето семейство Blizzard и екипа на WoW, аз се насочвам към Shadowlands като знам, че това ще бъде невероятно успешен expansion и съм толкова развълнуван да го играя, само след дни."