21/11/2020
DC издигнаха огромна статуя на Батман в Калифорния!

В град Бърбанк, Калифорния бе издигната двуметрова бронзова статуя на Батман, която гордо заема мястото си в центъра на града.

600-килограмовият монумент е изваян от Алехандро Перейра Езкура. 3D-скулптурата е произведена благодарение на местния бизнес на Американската леярна и фабриката на град Бърбанк.

Тази статуя е резултат от партньорството с туристическата агенция на града и DC, чиято компания-майка WarnerMedia е най-големият работодател в Бърбанк, като дори е смятана за по-добрата компания и от Walt Disney, която има офиси и студия в границите на града. DC е базиран в града от пет години, след 81 години в родния си Ню Йорк.

Батман е един от най-емблематичните герои в света, отстоявайки справедливостта, силата и смелостта!“, казва Пам Лифорд, президент на Warner Bros. Global Brands and Experiences.

Кметът на Бърбанк - Шарън Спрингър - насърчи феновете на супергероя да споделят своите снимки на статуята в социалните медии, използвайки hash-тага #BurbankBatman.

„Скулптурата на Батман и онези, които ще я последват, помагат да се покаже Бърбанк като водеща туристическа дестинация и това допълнително ще даде отзвук пред медиите в света“, казва още Спрингър.