22/11/2020
Кевин Лин, един от основателите на Twitch.TV, напуска компанията!

Съоснователят на Twitch - Кевин Лин - напуска компанията! Лин, който служи като главен оперативен директор на популярната стрийминг-платформа от 2008 до 2018 г., обяви това официално в публикация.

Той разказва за своя опит с Twitch и благодари на всички, участвали в тази „приказка“. Лин не посочва изрично какви са следващите му планове за кариера, но вместо това коментира, че ще прекара време със семейството и близките си, в повечко сън и релаксация, малко фитнес и, разбира се - много видео игри.

Twitch обаче няма да бъде последното приключение на Лин в технологичната сфера. Той заяви:

"Толкова съм любопитен в това, да продължавам да изследвам свят, в който технологиите са моторът на живота ни. Ще надграждам отново. Надявам се да създам отново нещо толкова забележително като Twitch, с невероятни хора, с които да направим света по-добър."

Кевин Лин, Емет Шиър, Джъстин Кан, Кайл Фогт и Майкъл Сейбел официално ребрандираха Justin.tv и стартираха Twitch през 2011 г. След това Amazon придоби Twitch през 2014 г. за близо милиард долара, инвестиция, която изглежда ще се изплати със сигурност.

Twitch е от основно значение за много игрови общности, а редица популярни личности се радват на слава в платформата. Тъй като пандемията кара хората да остават предимно по домовете си, доста музиканти и художници също се обръщат към Twitch, за да се свържат с публика и феновете си.

Напоследък обаче, Twitch се сблъсква с предизвикателства и продължава да се бори със защитени авторски права. В началото на 2020 г. компанията получи множество оплаквания свързани с DMCA. Напоследък големите музикални институции все още са недоволни от решенията на Twitch, като Soundtrack Service за стриймърите, и искат платформата да направи повече. Във всеки случай изглежда, че конфликтът на компанията с определени организации от музикалната индустрия далеч не е приключил.