CS:GO
29/11/2020
KRIMZ получи VAC бан!

Професионалният играч по CS:GO на Fnatic – „KRIMZ“ – получи VAC бан на акаунта си в Steam през вчерашния ден.

Причината за наказанието е неясна, но „KRIMZ“ призова Valve или Steam да възстановят статуса му, тъй като той трябва да играе във Flashpoint 2 на 1 декември срещу Dignitas.

Този проблем вероятно е причинен от грешка в Steam или благодарение на анти-чийт, който е използван от друга платформа. Наскоро потребител в Reddit заяви, че и други играчи, които са използвали „шведския FACEIT“, наречен Esportal, са били баннати, което може да е една от причините за неговото спиране. Това обаче до моментa се води спекулация.

„Нямаме причина да вярваме, че това е следствие от умишлено използване на забранена програма!“ - заяви треньорът на отбора на Fnatic - Андреас Самуелсон. Fnatic - Андреас Самуелсон. „Надяваме се, че това ще да бъде поправено възможно най-скоро, за да се изяснят всички спекулации и да се реши проблемът.“ – допълни той.

Много фенове се възползваха от възможността да критикуват на шега съотборника на „KRIMZ“ – „flusha”, който в миналото се сблъскваше с десетки обвинения за това, че използва непозволени средства. Самопровъзгласилият се за "Сеньор VAC" се състезава в Counter-Strike повече от 10 години, но до момента така и не е признат за виновен.

След като този проблем бъде разрешен, „KRIMZ“, заедно с останалата част от Fnatic, ще се изправят срещу Dignitas на 1 декември в полуфиналите на “upper-bracket”-а на Flashpoint 2.