FIFA
24/02/2019
Осемте най-добри FIFA играчи в България се впускат в битка за финалите в НДК

Kратката почивка след квалификационната фаза вече е към края си. FIFA емоциите съпътстващи A1 Gaming League се завръщат с пълна сила на 2-ри март, когато ще станат ясни участниците на големия финал

Сезер Сабриев (fist_sanchez) завърши на първо място в класирането след квалификациите с актив от 200 точки. Играчът на турския е-спорт отбор FUTBOLIST записа две от четири възможни участия, спечелвайки и двете. Класата на sanchez и огромният му международен опит го определят като един от фаворитите за спечелване на първи сезон на A1 Gaming League.

Споменавайки класа и международен опит, няма как да пропуснем Иван Чуров (night_watch). Безспорно най-успешният съвременен български FIFA играч също попадна в Група А. Наскоро Чуров подписа договор с е-спорт дивизията на английския клуб Манчрстър Сити. Натовареният турнирен график на night_watch му позволи да вземе участие само в един от квалификационните турнири на A1 Gaming League, където записа първо място. 100-те точки се оказаха достатъчни за шестото място.

Николай Боков (nbokov99) се нареди на трето място в класирането след квалификациите с актив от 150 точки. Боков даде сериозна заявка за класиране на големия финал, записвайки две втори места в A1 турнирите до момента. Единствените му загуби бяха срещу sanchez на финала на втората квалификация и срещу night_watch на финала на третия квалификационен турнир. Група А на Плейофите е страхотен шанс за nbokov99 да получи реванш срещу именитите си съперници.

Мартин Пенев (BeXsty) хвана "последния влак" за Плейофите със скромния актив от 90 точки и осмо място в класирането. Успешният български ютубър заложи на постоянството по време на квалификациите и това се оказа успешна стратегия, въпреки сериозната конкуренция. BeXsty записа участия и на четирите квалификационни турнира, като два пъти влезе в топ 8 и веднъж се класира на 4-то място.

Венелин Стойчев (s0undbg) ще бъде запомнен с постоянното си присъствие на челните места във временното класиране. Ако по време на квалификациите имаше играч, чието класиране никой не подлагаше под съмнение, то това бе s0undbg. Бургазлията записа участия и в четирите квалификационни турнира, като цели три пъти изигра максималния брой срещи. Класиранията му на второ, четвърто и трето място му осигуриха 165 точки, второ място в общото класиране и първи сийд в Груба Б на Плейофите.

Виторио Петков (Vi7oo) е едва на 17 години, а влиза в Плейофите от четвърта позиция със солидния си актив от 145 точки. Виторио, възпитаник на плевенската FIFA школа, внесе разнообразие в квалификационния период, залагайки на отбори като Манчестър Сити и Франция. В турнирните срещи по FIFA 19 наличието на отбор различен от Ювентус e изключителна рядкост, така че зрителите и коментаторите останаха много доволни. На всички ни ще бъде интересно да видим какъв FUT отбор е успял да "сглоби" Vi7oo.

Стилян Василев (Drujinkata23) бе първият шампион в квалификациите на A1 Gaming League. Половината от ютубърското дуо "Дружинката и Жоржинката" прегази всичко по пътя си по време на първия турнир и бе сочен за един от фаворитите в следващите издания. Уви, въпреки усилията му, точковият актив на Стилян остана непроменен - 100 точки и пето място. Drujinkata23 е играч с много опит и висока резултатност в мачовете, а FUT режимът е сред силните му страни.

Константин Ангелов (k_angelov15) е един от малкото топ играчи в България, които не се занимават с FIFA професионално. Въпреки това Константин има редица успехи на ЛАН турнири в страната и е добре познат в гейм средите. По време на квалификациите на A1 Gaming League успя да запише три влизания в топ 8 и това му осигури седмото място в генералното класиране с актив от 100 точки. И за k_angelov15 FUT режимът е сред силните страни, а в развитието на отбора му са вложени значителни средства.

ПРОВЕЖДАНЕ

Плейофите ще се проведат онлайн във формат GSL Groups. Режимът на надпреварата този път ще бъде FIFA Ultimate Team, познат като FUT. Ще се играе до 2 победи (best of 3). Общият резултат няма да има отражение върху крайния изход на двубоя. При равенство в дадена среща победителят ще бъде определен след продължения и дузпи.

Най-добрите двама от всяка група ще се класират за големия финал в НДК на 23-ти март. Един от четиримата участници там ще заслужи титлата шампион в първи сезон на A1 Gamin League FIFA 19.

Най-интересните срещи от Плейофите ще се излъчват в Twitch с коментар от добре познатите ви Етиен Янев и Александър Николов, които бяха с вас и по време на квалификациите. Предаването започва в 11:00 на 2-ри март.

За да имате винаги актуална информация, може да ни последвате във:

Facebook Instagram Twitch YouTube