CS:GO
25/06/2019
Осемте, които ще се борят за финалите вече са ясни

Последната четвърта квалификация се проведе изминалият уикенд и със сигурност не разочарова с качеството на срещите си. Отбор съставен предимно от ветерани с хиляди часове в играта успя съвсем заслужено да спечели квалифкацията и 100те точки. Момчетата от HSBG се наложиха над лидерът в генералното класиране DZVEROVE с 2:1 карти и именно това им осигури място в плейофите, където ще се определят двата отбора, които ще играят на живо в НДК.

На vertigo HSBG изглеждаха по-скоро изгубени, отколкото нещо друго и много бързо си пролича, че това не е карта, която играят често. DZVEROVE печелиха всяка една по-важна ситуация и заслужено спечелиха с 16:5.

Втората карта dust_2 протече по коренно различен начин и воденият от MILENK0 отбор успя да спечели първата част с 10:5, като след това DZVEROVE успяха да спечелят няколко рунда подред и да докарат нещата до 10:14, но за тяхно съжаление това беше максимумът и HSBG изравниха картите 1 на 1.

Решаващата трета карта inferno вървеше рунд за рунд почти до края, без възможност нито един от двата отбора да спечели последователно повече рундове. В крайна сметка HSBG бяха по-добрият и съсредоточен отбор в решаващите моменти и заслужено спечелиха с 16:10, а с това си гарантираха място в плейофите.

Всички 8 отбора, които ще играят в плейофите и ще се борят за двете места на финала в НДК са вече ясни. Отборите ще бъдат разпределени в 2 групи от по 4 отбора, като победителят във всяка група се класира за финалите на живо.

За да имате винаги актуална информация, може да ни последвате във:

Facebook Instagram Twitch YouTube