13/01/2021
Kingston изригва със 7,000MB/s SSD, наречено Ghost Tree!

Kingston обяви, че на хоризонта се задава следващото поколение PCIe 4.0 SSD.. Не само това, но новата генерация дискове ще носи и мистериозното име - Ghost Tree.. Принципно SSD-тата не са от типа продукти, които получават кодови имена, но може би е дошло времето новата технология да покаже защо е кръстена точно по този начин.

Компанията все още не е публикувала много информация за новите устройства, освен че пиковите скорости на четене и запис ще достигат около 7000MB/s! За съжаление обаче, все още няма никакво потвърждение кога Ghost Tree SSD-тата ще „украсят“ нашите машини, но разработчиците споменават, че устройствата са насочени повече към създателите на съдържание и power-потребителите..

Това автоматично ни кара да се досетим, че вероятно новата генерация дискове ще обхване скъпия ценови клас.

Kingston също така заяви, че капацитетът ще бъде от 1TB до 4TB, което трябва да даде на всички фенове достатъчно място за игра. Геймърите едва ли ще имат нещо против за една от по-просторните опции, защото библиотеките с игри се увеличават непрекъснато..

За по-достъпните устройства, компанията предлага своите NVMe-устройства, които се поддържат чрез PCIe 3.0-интерфейс и предлагат капацитет до 2TB.

С оглед на това, че скоро на пазара излиза и новата DDR5 РАМ-памет, нещата изглеждат доста апетитни! :)