06/01/2021
Повече от половината жители на САЩ са играли видеоигри по време на пандемията!

Обвитата почти изцяло от ръцете на пандемията 2020-та бе тежка, но има цифри, които могат да донесат щастие и в тези трудни моменти. Повече от половината жители на САЩ са се насочили към видеоигрите, за да запълнят времето си в социална изолация. Според компанията SuperData на Nielsen, 55% от хората са прибегнали до игрите от скука, за да избягат от реалния свят, както и за да общуват.

Точно както Twitch и Netflix се превърнаха в огромен източник на забавления в тежките времена, същото се случи и с игрите.

SuperData съобщава, че 27% от хората - около 1 на 4 души - са играли игри, за да поддържат връзка помежду си. През 2020 г. заглавия като Animal Crossing: New Horizons and Among Us се превърнаха в легенди.

Animal Crossing бе хитът на ранната пандемия, докато през ноември, Among Us имаше близо половин милиард играчи. Дори Pokémon Go успя да се адаптира към пандемията и да види скок с 39% за годината, благодарение на актуализациите на Niantic.

И след като социалните връзки изчезнаха, видеоигрите се превърнаха в едно от малкото места, където хората могат да споделят времето си заедно.. Дали за да се насладят на виртуални концерти във Fortnite, да се научат как да гласуват или просто да си прекарат добре.

SuperData изчислява, че само дигиталните версии са спечелили около 126,6 милиарда долара за 2020-та.

Цифрите тази година може да не скочат толкова, колкото през изминалата , но прогнозите са, че създадените навици по време на пандемията вероятно ще се задържат.