07/01/2021
Twitch премахна легендарната PogChamp-емотиконка заради протестите в САЩ!

По-рано днес US Capitol бе “превзет” от крайнодесни протестиращи, излезли в подкрепа на твърденията на президента Тръмп, че изборът на Джо Байдън е бил измамен. В сградата са нахули групи от хора, а стриймът в Twitch – този на @HasanAbi – за минути се превърна в най-гледаното предаване на живо!

Стрийминг-платформата забеляза и веднага отговори на туит на Ryan "Gootecks" Gutierrez, чийто образ е използван за създаването на PogChamp-емоцията. Twitch премахна завинаги емотиконката, в подкрепа на жената, която беше простреляна и убита от органите на реда в Капитолия. Гутиерес я споменава като случаят "#MAGAMartyr" и характеризира смъртта й като "екзекуция"..

Взехме решението да премахнем PogChamp-емоцията, след като установихме, че тя се използва в разрес с моралните правила, насърчавайки по-нататъшното насилие след случилото се днес в Капитолия.. Ще работим с общността, за да създаден нова емоция, която отново да стане символ на платформата.“ - пише Twitch.

PogChamp беше една от най-популярните емоции в Twitch, дори можем да кажем, че беше символ в стрийминг-общността.

Според NBC днес в Капитолия са извършени три ареста, има четирима убити и са намерени импровизирани експлозиви. Други платформи в социалните медии също са предприели стъпки за спиране на подбудителната реч след бунта в Капитолия, като Twitter, който заключи акаунта на президента Тръмп за 12 часа.