08/01/2021
Path of Exile 2 идва към нас, но през 2022 година!

Феновете на Action RPG-тата и в частност – чакащите Path of Exile 2 – по всяка вероятност няма да получат играта през тази година. По време на интервю относно старта на предстоящия expansion за оригиналния Path of Exile, ръководителят на студиото Крис Уилсън разказа за това, как пандемията от COVID-19 е повлияла на студиото в Нова Зеландия.

„Мразя да обвинявам COVID за разни неща, но всички забавяния са заради него в момента. Имахме трудности при наемането на хора в международен план, тъй като границите с Нова Зеландия са затворени, така че това малко ограничи растежа на нашия екип. Развитието не беше толкова бързо, колкото искахме, и затова сега нашата цел е да мобилизираме силите си през 2021 г. Ще се опитаме да свършим колкото се може повече работа, и това ще ни даде по-добра представа за датата на пускане, която можем да обявим някъде към края на годината…“

При въпрос дали Path of Exile 2 вероятно ще излезе някъде през 2022 г., той казва:

„Да, мисля, че това ще се случи някъде там.“

Крис Уилсън също така споменава, че работата от вкъщи по време на блокиране е забавила производството на последните няколко големи актуализации. Нищо катастрофално, но това е един от факторите, заради който предстоящият expansion се забави леко.

И все пак не всичко е обречено и мрачно за феновете на Path of Exile. The Echoes of the Atlas (стартиращо на 15 януари) трябва да донесе много нови неща, както и леко да ни приготви за това, какво се очаква от продължението на играта.