09/01/2021
Краят на една ера! Повече няма да има ботове в CS:GO Competitive!

Всички ние знаем какво влияние оказва върху играта моментът, в който наш съотборник ни напусне, заради проблеми с интернета (по-често нарочно, разбира се) по време на мач.. След това, този играч бива заменен с bot, който има покъртителен AI, но пък поне може да бъде поет от мъртъв играч в отбора, което понякога дава резултат..

CS:GO-общността десетки пъти е искала различни екстри и подобрения за изкуствения интелект, но вместо това, от тази година получаваме нещо изненадващо…

Без повече ботове в Competitive (5v5) и Wingman (2v2)!

Доста от феновете на играта са вече разтревожени от тази промяна, но си струва да помислим добре върху това, което Valve се опитва да промени. Да вземем за пример следния казус – слаб играч, или просто такъв, който има слаб ден, бива kick-нат от своя отбор с цел, по-силните да използват бота, уж за да спечелят играта..

Или просто 4-ма приятели влизат и kick-ват човека, който не ги кефи..?

Това поведение несъмнено е проблем за CS:GO от години, който повдига въпроса защо тази промяна влиза в сила сега? Изглежда, че отговорът е Valorant на Riot, чиято конкуренция далеч не е по вкуса на Valve.. Именно във FPS-а на Riot, напуснал играч НЕ СЕ заменя с бот.

Тъжно за някои или не, да имаш два живота в играта малко или много си беше шанс, който си заслужаваше. Сега този шанс изчезва завинаги, а мачът просто трябва да завърши 4v5.

GG, Bot Eugene!