12/01/2021
Dead By Daylight с нов HUD, анимации, matchmaking и още!

DEV-актуализацията от януари, касаеща Dead By Daylight е доста солидна, с оглед на новостите, които предстоят да видим в играта.. Сред най-значимите промени са преработеният HUD, който показва портретите на героите, както и брояч на куките до имената на играчите. Убиецът също може да вижда напредъка на куките, а целият потребителски интерфейс може да бъде трансформиран (уголемяван и смаляван).

„Matchmaking ratings“ ще се завърне в близко бъдеще, след като е тестван през 2020 г., а „skill based matchmaking” предстои да бъде тествано отново. След като тази система бъде финализирана, ранговете вече няма да се използват за намиране на мачове, а вместо това ще станат част от нова система за награди. Всеки месец всеки ще получава Bloodpoints въз основа на най-високия ранг, който е достигнал и след това ще бъде “reset”-нат на Rank 20.

Анимациите ще бъдат леко променени, защото според мнението на разработчиците, Dead By Daylight се движи в по-реалистична посока. Това е чисто козметична промяна, без влияние върху скоростта на движение или ускорението.

Други промени включват графични актуализации за Gideon Meat Plant, Crotus Prenn Asylum и промени за Клоуна, включително антидот, който освобождава ускоряващ скоростта газ, който може да засегне както убиеца, така и оцелелите, ако се приближат достатъчно, за да застанат в облака му.

Други подобрения засягат капаните, невидимостта на Wraith, Undying hex и още козметични нещица..