CS:GO
03/01/2020
CS:GO с най-висок пик играчи от 2017-та година насам!

Въпреки че Counter-Strike: Global Offensive дойде при нас през 2012-та, то последният месец за 2019-та беше един от най-добрите за играта!

Още от ноември броят на играчите нарастна стремглаво, като кулминацията достигна пик през декември от 767,060 уникални играчи, което е и най-голямото количество от януари 2017-та година. Тогава и все още ненадминат е рекордът от 814 616 уникални играчи.

Причината за този интерес към играта е наистина интригуваща, тъй като не се е състояло голямо CS:GO събитие, а критиците определено не биха заложили на новата операция „Shattered Web“, която бе пусната в началото на ноември, да бъде допускана като основна причина за повишеното внимание от страна на потребителите.

Ако се върнем назад през 2017-та, то една от причините за тогавашния рекорд се дължи на заветното събитие „ELEAGUE“ в Атланта, което се проведе от 22-ри до 29-ти януари същата година. Този турнир бе домакин на някои от най-добрите отбори в света, като Astralis, Virtus.Pro и SK-Gaming. Безпрецедентна беше и титлата от този ивент, защото това беше първият път, когато датски отбор спечели голям турнир. И не само това...! По-късно щеше да се превърне и в началото на грандиозната доминация на Astralis на CS:GO сцената.

По това време миналата година, Valve драстично промени играта, за да компенсира липсата на интерес. Точно през този период, CS:GO отбеляза и рязък спад в базата си на уникални играчи за месеца, което доведе до най-ниското си ниво от 420 261 потребители през юли. Именно това бе и причината разработчиците да направят хитовото заглавие безплатно, като с този ход определено спечелиха много нови потребители. Това, обаче, доведе до неблагоприятни последици, особено тези на играчи използващи непозволени средства - широко разпространен проблем в CS:GO.

Новата 2020-та година е вече в ход, а ние знаем, че тя ще бъде изпълнена с много малки и големи събития. Да се надяваме, че това ще донесе още по-голям интерес към един от любимите ни „FPS”-и, но дори и това да не се случи, то Counter-Strike си остава заглавие, което се е доказало във времето..