LOL
14/01/2020
“fNatic” с четири нови попълнения за предстоящия сезон в LEC!

Почти не остана време до новия сезон в европейския сплит, а ето че от fNatic не губят и секунда повече. Четирима нови служители бяха наети от организацията, като целта пред тях за новата година е ясна - да превземат първото място в LEC!

Javier “Dardo” Zafra е новият директор на тима. Alexander “LocoEX” Hugo е най-новият мениджър на екипа, а Carlos “Aagie” Cuenca ще бъде помощник-треньор. Номер едно в световното класиране с шампиона Veigar - Marius "Veigar v2" Aune, също ще се присъедини към fNatic като нов стратегически треньор.

На въпроса защо избра предложението точно на европейските гиганти, „Dardo“ отговори така:

„Първо, защото вярвам, че fNatic е печеливш отбор, създаден от победители. Точно поради тази причина смятам, че през 2020-та ще бъдем напълно способни да спечелим всичко! На второ място е това, че усещам как Fnatic е организация, с която мога да работя в дългосрочен план и с дългосрочни перспективи.“

Dardo“ споменава също, че новият екип ще наблегне най-вече на неразбирателствата, които успяха да разединят предишните им колеги. Именно това разединение доведе до катастрофалните резултати зa fNatic през пролетния и летния сплит на изминалата година.

Директорът на отбора не скри от феновете, че екипът ще работи по много по-бърз и ефективен начин. Що се отнася до треньорския щаб, новият мениджър спомена и за променената структура при подбор и наблюдение на млади таланти. Именно по този начин ще се улесни работата между мъжкия отбор на fNatic и малките звезди от fNatic Academy.

LEC Spring 2020 започва на 24-ти януари, петък. Първият мач на отбора за годината ще бъде срещу Origen в последната игра за деня.

Очакваме с нетърпение, за да видим дали новото ръководство ще изведе тима до нови висини…