CS:GO
04/01/2020
Българската гордост „CeRq” сред 20-те най-добри CS:GO играчи!

Всички знаем кой е Цветелин "CeRq" Димитров, а тези, които не са се запознали с един от най-добрите снайперисти в света, могат да го направят точно сега чрез тази статия, посветена на него.

„CeRq“ започва кариерата си като член на WinFiction, сборка от неособено популярни български играчи, която бързо оставя следа на местно ниво в средата на 2016-та година. Именно това бе и периодът, в който отбори като HEADSHOTBG и MK опознаха какво е да имаш конкурент на българската CS:GO сцена. Малко след това, отборът му е прекръстен на Outlaws, които успяват да си проправят път и да получат статута на един от най-добрите тимове в региона. Именно „CeRq“ бе и главната причина те да достигнат до няколко титли на балканската сцена и в европейските онлайн турнири. Агресивният му стил със снайпера бързо започва да привлича погледите отвъд нашата малка страна, а оценки от 1.20 и 0.81 убийства на рунд само през първата година от кариерата му са достатъчен показател какво щеше да последва.

"Спомням си, че се опитах да обединя сили със „SPELLAN“, но тогава ми беше отказано заради „Partodis“. С него продължихме да играем сериозно във FACEIT, както и в „matchmaking”-a. Играхме и в някои отбори, които не бяха толкова сериозни, но в крайна сметка направихме WinFiction / Outlaws със „SPELLAN“, „Partodis“, „acl“, „Rock1ng“ и аз. Станахме един от най-добрите балкански отбори, започващи от самото дъно, а също и най-добрия отбор в България, който по онова време бе единствената конкуренция на Bpro и MK. "

Мълвата за таланта му бързо се разпространява и скоро след това „CeRq“ получава предложение от Rogue, на което той отказва. Причината е проста – самият той не желае да остави събратята си от Outlaws. Въпреки това нова оферта от Северна Америка го съблазнява, а за млад талант като него отказът би бил равносилен на безумие. След като току-що са добавили Алън „AnJ“ Йенсен и Деймиън "daps" Стийл, NRG са решени, че новото им попълнение трябва да бъде българинът, чийто талант със снайпера тепърва процъфтявава - Цветелин "CeRq" Димитров!

"Беше доста куриозна ситуация, защото вече бях получил оферта от Rogue, която щях да откажа, и да остана в Outlaws. Но същият ден, когато реших да го направя, NRG току-що се бяха раздели с „ptr“, и като на шега изпратих съобщение на „AnJ“ с думите - „нека се присъединя към твоя екип“. Две минути по-късно той ми се обади в TeamSpeak заедно с „daps“, който ми зададе няколко въпроса, а по-късно същата вечер вече разговарях с техния мениджър, за да обсъдим подробностите. Бях супер развълнуван, но също и малко притеснен, че може да има проблем заради огромната езикова бариера и английския ми, но в крайна сметка нещата се получиха!”

Още много други играчи преди и след него се борят с това да заживеят в Северна Америка за по-дълъг период от време. Носталгията, липсата на семейството и приятелите представляват голям проблем, но това не изглеждаше като такъв за „CeRq“, който остана един от малкото европейските играчи, които смениха регионите и успяха бързо да превърнат новите си места в уютни и спокойни домове, само след три години престой.

“Просто не ми се прибира у дома! Аз все още живея с бившия ръководител на NRG, което ми помага много! Той е като по-голям брат за мен и все още ми е опора за всичко, от което имам нужда..”

През кариерата си българинът има взети почти 80 участия на големи турнири с играчи, от най-високо ниво на конкурентната CS:GO-сцена. Играл е срещу всички най-добри отбори в света и е обиколил десетки държави, оставяйки следа с перфектните си отигравания с любимото си оръжие.

Защо „CeRq“ е избран за 18-ият най-добър играч за 2019-та година?

Цветелин се доказа като най-добрият снайперист за годината, като постижението му се отличава със следните цифри:

1. Най-много убийства със снайпер в професионални турнири за 2019-та – 1850!

2. Четвърто място за най-голяма бройка убийства на рунд – 0.38!

3. Шесто място за най-много „opening kills” на рунд - 59,8%!

4. Седмо място за най-много спечелени „clutch”-ситуации – 60!

Тези му способности блестяха най-много в двете победи с Evil Geniuses през 2019-та на ESL One New York и в StarSeries i-League Season 8, и в двете от които „CeRq“ завърши като много близък подгласник в надпреварата за наградата „MVP“.

Да пожелаем успех на нашето момче и нека новата 2020-та година му донесе два пъти повече успехи на професионалната сцена!

А ние ще тръпнем в очакване това да се случи!