CS:GO
08/01/2020
Astralis, 100 Thieves и Team Liquid са сред първите поканени на IEM Katowice 2020

Най-добрите CS:GO отбори в светa ще се срещнат отново на IEM Katowice, в едно от най-очакваните събития за 2020-та година.

В този турнир участие ще вземат датските машини от Astralis, прогресивните Vitality, колебливият отбор на Team Liquid и „чисто новите“ Virtus Pro! Десетте тима, които бяха разкрити, ще се изправят един срещу друг, като още шест слота са запазени за отбори в откритите квалификации.

Съставите, които спечелиха събитията от ESL Pro Tour, бяха автоматично поканени на турнира. Именно оттам пристигат Astralis, Fnatic и mousesports.

Отбелязваме с интерес, че новосформираните OG не получиха директна покана за това събитие, вероятно заради все още новият и недоказан състав.. Съвсем наскоро те завършиха в първата четворка на cs_summit 5, побеждавайки FURIA, MIBR и G2.

По-важното в случая е, че FaZe също не получиха директна покана за турнира. Някои смятат американците за доста по-добър екип от Virtus Pro, особено ако се вземе предвид скорошният им успех. FaZe спечелиха BLAST Pro Series Copenhagen през ноември и завършиха на трето място на IEM Pekin по-късно същия месец.

Подобно на повечето турнири, най-добрият отбор от всеки регион ще получи директна покана. В този случай новопридобитият тим на AVANGAR ще представлява Virtus Pro. Както знаем, руската организация закупи поляците през декември и в момента ще използва изцяло услугите им.

Всичко дойде след успешното представяне на AVANGAR на cs_summit 5, където те си осигуриха третото място. Времето за доказване вече тече, като новият отбор тепърва ще има какво да показва – особено след като се изправи срещу финалистите от StarLadder Berlin Major – Astralis.

IEM Katowice започва на 25 февруари и ще приключи на 1 март 2020-та година.