09/01/2020
DotA2 WePlay! Bukovel Minor – всичко, което трябва да знаем!

The WePlay! Bukovel Minor е почти тук, а феновете има какво да очакват с нетърпение от събитието.

Осем от големите отбори по DotА2 ще се изправят един срещу друг в опита си да спечелят голямата награда от $72 000, 140 DPC точки и място в предстоящия DreamLeague Leipzig Major. Сред тези имена са няколко топ организации, както и шепа „новобранци“, които изгарят от нетърпение да се докажат с присъствието си.

Турнирът е с висок залог, а от WePlay! са настроени да го превърнат в запомнящ се повод с уникална визия и стил. Съобразено със сезона, организаторите са избрали известен украински ски-курорт, който се очаква да завлaдее феновете на играта. Специални плюшени играчки в лимитирана серия са част от изненадата, която очаква всички присъстващи!

The WePlay! Bukovel Minor ще приеме осем отбора от шестте основни региона в DotA2. Съставите бяха определени чрез квалификации, които се проведоха през месец декември:

Nigma

Gambit Esports

Team Spirit

Ninjas in Pyjamas

Fighting PandaS

Royal Never Give Up

Geek Fam

Furia Esports

Фаворитът за спечелване на събитието са Nigma, а знак за това са и изключително ниските коефициенти в букмейкърските къщи.

Това обаче не е изненада за феновете на DotА2! Състезавайки се под флага на Team Liquid, Nigma стигнаха до големия финал на The International 2019, където бяха разбити от OG. Играчите излязоха извън форма в първия голям цикъл за сезона и изглеждаха малко „ръждясали“ в дебюта си, в резултат на което отпаднаха от DreamLeague Leipzig Major. Все пак, ако Nigma успеят да възвърнат формата си, би трябвало да не изпитат особени затруднения в Украйна.

The WePlay! Bukovel Minor е официален турнир от цикъла Dota Pro Circuit и следва стандартния награден фонд и разпределението на DPC точки за сезон 2019-2020. Победителят в ивента също ще получи и покана за DreamLeague Leipzig Major

1-во място - $ 72 000 и 140 DPC точки

2-ро място - $ 60 000 и 120 DPC точки

3-то място - $ 54 000 и 110 DPC точки

4-то място - $ 42 000 и 90 DPC точки

5-то и 6-то място - $ 24 000 и 60 DPC точки

7-о и 8-о място - $ 12 000 и 40 DPC точки

The WePlay! Bukovel Minor започва на 9 януари, като игрите започват от ранната сутрин за феновете в Северна Америка и следобед в Европа. Организаторите ще излъчват събитието на английски, руски и украински език в официалните стрийминг платформи.

Груповата фаза ще приключи на 10 януари, а първият ден от надпреварата започва с елиминационен мач от група А.

Плейофите започват на 11 януари, като и трите серии от „upper-bracket“-a ще се играят заедно с първия кръг на долния поток. Турнирът завършва на 12 януари с финалите oт “lower bracket”-a и големите финали във формат BO5!