CS:GO
10/01/2020
"FaZe" и "G2" грабнаха билетите за IEM Katowice!

FaZe и G2 се доказаха като най-добрите отбори в първия ден от квалификациите за IEM Katowice, като си осигуриха място за големия турнир, който ще започне на 25 февруари. Няма как да не напомним и за внушителния награден фонд от $500 000, който е апетитна хапка за всички участници.

И двата отбора трябваше да спечелят две BO3-серии, за да се класират за събитието в полския град. FaZe победиха ARCY (2-0) и ENCE (2-1), докато G2 минаха през AGO и MAD Lions, като спечелиха и двата си мача с резултат от 2-1.

Håvard "rain" Nygaard беше най-добрият играч за FaZe в тези пет карти. Норвежецът имаше общ рейтинг от 1,18, според HLTV.  Плътно зад него, макар и изненадващо, беше Olof „olofmeister” Kajbjer. Легендата не завърши изминалата година подобаващо, но получи рейтинг от 1.15 след представянето си срещу ARCY и ENCE.

В лагера на G2, Nemanja “huNter-” Kovač показа, че все още е в добра форма. 24-годишният играч завърши 2019 година с висока оценка и беше статистически най-добрият играч за отбора си, с рейтинг от 1,16 в шест карти, следван от "kennyS" с оценка от 1.13.

Важно е да отбележим, че затвореният квалификатор за IEM Katowice все още не е приключил. Още едно място от Европа чака да бъде запълнено, а отборите на ENCE, MAD Lions, Arcy и AGO ще бъдат тези, които ще определят кой ще получи мечтаната покана. В Северна Америка, MIBR и Cloud9 ще играят за втория свободен слот, а последният билет ще бъде даден на победителя в австралийския квалификатор.

IEM Katowice ще бъде първият голям турнир, провеждан от ESL за 2020 година. В редиците му вече са до болка познатите ни гиганти Astralis, Team Liquid, mousesports, Fnatic, Evil Geniuses, Vitality, 100 Thiews, Natus Vincere, Virtus Pro, ViCi, FaZe и G2.

25 февруари наближава, а интригата, съпътстваща квалификациите, ни доказва, че зрелището ще бъде гарантирано!