LOL
13/01/2020
Energypot Wizards спечелиха първия турнир по LoL от A1 Gaming League 2020

A1 Gaming League 2020 започна ударно този уикенд с турнир по League of Legends и награден фонд от 900 лева. Освен паричния стимул, отборите играха и за точки, които ще са им необходими, за да се класират за плейофите. Всичките 64 места бяха запълнени още в четвъртък, което ни гарантираше натоверен уикенд с много срещи.

И през двата дни сблъсъците бяха предавани на живо от новото студио на A1 Gaming League, като Никола "Zudung" Будинов и Мартин "Abro" Абрашев коментираха почти 12 часа за зрителите на лигата.

В събота станахме свидетели на може би най-голямата изненада, когато абсолютният хегемон за изминалата година в лицето на Random 5 загуби на 1/8 финали от MaGaZa и не успя дори да спечели точки за генералното класиране. Ако трябва да сме честни, R5 имат промени от шампионския състав, който вдигна титлата в първите два сезона на A1 Gaming League, но дори и тези размествания не ни подготвиха за шокиращата загуба, на която станахме свидетели.

Неделя не успя да донесе същите успехи на MaGaZа, които бяха тотално надиграни от бъдещите шампиони, а после загубиха драматично и мача за третото място от 6 Coal, лишавайки се от парична награда. Въпреки това разочарование, момчетата няма от какво да се срамуват - показаха доста приятна игра и със сигурност се надяваме да ги гледаме занапред.

Финалът изправи един срещу друг добре познатият отбор на Definitely not washed up и класният Energypot Wizards. Срещата не успя да оправдае очакванията или поне не ни предостави оспорвани и драматични игри, като "Магьосниците" доста бързо вземаха предимство в игрите и приключиха срещата с резултат 2:0.

По-долу може да видите как изглежда генералното класиране след изиграването на първия турнир по League of Legends от A1 Gaming League 2020:

• 1. Energypot Wizards – 100 точки + 500 лева
• 2. Definitely not washed up – 75 точки + 250 лева
• 3. 6 Coal – 60 точки + 150 лева
• 4. MaGaZa – 40 точки
• 5. Lunatics Rush – 25 точки
• 6. Pepega Squad – 25 точки
• 7. Breath Your Last Breath – 25 точки
• 8. Reformedtm – 25 точки

Следващата квалификация от A1 Gaming League 2020 по League of Legends ще се проведе на 8 февруари и всеки може да се запише, независимо дали вече е играл, или загубил. Колкото повече играете, толкова по-голям шанс имате да се класирате сред първите 8, които печелят точки за генералното подреждане.

За да имате винаги актуална информация, може да ни последвате във:

Facebook Instagram Twitch YouTube