LOL
19/01/2020
“Мousesports” с нов обещаващ отбор. „Promisq“, „Jesklaa“ и „LIDER“ се завръщат

Toчно преди старта на 2020 Prime League Pro Division, немската организация обяви новия си състав за предстоящия сезон. Няма как да не отбележим факта, че единственият състезател, който остана с отбора от 2019-та година, е Niklot “Tolkin” Stüber, който отново ще играе на „top”-линията.

Patrick “Obsess” Engelmann ще бъде новият „jungler”, а бившият “mid-laner” на Misfits Gaming - Adam “LIDER” Ilyasov също ще се присъедини към отбора. На долната линия 19-годишният Jesper “Jeskla” Strömberg ще има възможност да покаже качествата си като „ADC”, подкрепян от легендарния Hampus “Promisq” Abrahamsson.

По-голямата част от момчетата са натрупали опита си след участия в европейския сплит – “LIDER” и „Jeskla” играха съответно за Misfits и Excel Esports, докато ветеранът “Promisq” беше резерва за най-добрия европейски отбор в света – G2 Esports!

Tolkin”и “Obsess” би трябвало да допринесат много за новия тим, докато по-старите играчи могат да ги научат на тактиките и стратегиите, които са придобили с играта си на най-високо ниво в LEC/LCS. Много хора са на мнение, че този отбор има голям потенциал и може да бъде един от най-добрите в лигата.

„Mousesports“ имаха няколко прилични представяния през изминалата година - старият им състав успя да спечели пролетното първенство на ESL Meisterschaft 2019 и се класира за лятното събитие на European Masters 2019 чрез Premier Tour.

Немската организация създава за първи път League of Legends отбор на 4-ти Февруари, 2012 година. До този момент, тя подкрепя играчи и състави в няколко дисциплини, между които StarCraft 2, CounterStrike: Source, CounterStrike: Global Offensive, DotA2, FIFA, Pro Evolution Soccer и Trackmania.

Въпреки това, всички знаем, че успехите в дисциплината LoL липсват, а това определено не е по-вкуса на „mousesports“! Лигата започва във вторник, 21-ви януари, а немците определено показват желанието си да триумфират през тази година!