20/01/2020
DreamLeague: The Leipzig Major - груповата фаза приключи!

Със завършването на груповия етап от турнира, насочваме своя поглед върху плейофната фаза. В следващите редове ще си поговорим за това кои отбори стигнаха до върха, както и за тези чийто труден  път предстои.

От състоялите се серии, които бяха с обща бройка от двадесет, то цели четиринадесет завършиха с резултати от по 2:0. Това може само да ни говори за доста голяма разлика в нивото на умения на отборите, но има достатъчно време за равносметка. Все пак ни предстоят плейофи, както и цели осем тима, които се намират в долния поток. И всички те - жадни за отмъщение!

Първенците от групите са Nigma, Team Secret, Invictus Gaming и Na'vi, които почти безпроблемно финишираха на първите си места. Непосредствено зад тях са Fnatic, Vici Gaming, Alliance и Evil Geniuses, които претендират за финалните слотове в горния поток на плейофите.

Съставите, чиято борба тепърва започва, са TNC Predator, Chaos Esports, Virtus.pro и paiN Gaming. Тези четири отбора завършиха груповия етап в дъното на съответните групи. Тимовете на Aster, beastcoast, Reality Rift и Team Liquid също ги следват, но с по-добро представяне и нещо общо по-между си – всички те загубиха решаващите си мачове, показвайки доста по-добра форма.

Днес няма да се играе DotА2, за да се даде възможност за почивка и релаксация на играчите. След завръщането им обаче ще има доста интересни срещи.

Първата серия ще постави отборите на Evil Geniuses и Nigma. EG се бореха здраво в груповия етап, като това им се отплати и те избегнаха долния поток. Nigma набират значителна скорост след победата на WePlay! Bukovel Minor 2020 и определено смятат да запазят същото темпо.

Втората серия ще бъде нещо като „гражданска война“ за Vici Gaming и Invictus Gaming. И двата отбора завършиха съответно на второ и трето място в MDL Chengdu Major. Това са единствените китайски отбори в горната група, което ни гарантира, че броят им ще бъде съкратен наполовина до края на първия ден от плейофите.

Елиминационната фаза ще започне във вторник, 21 януари, в 10:30 ч. CET, като всички ще се борят за лъвския пай с награден фонд от $1 000 000 и 15 000 DPC-точки.