CS:GO
21/01/2020
„ZywOo“ е най-добрият CS:GO-играч в света за 2019-та година!

Според елитния портaл HLTV.ORG, както и с помощта на информацията, събрана от Xtrfy и LOOT.BET, „ZywOo“ бе избран за абсолютен доминант над противниците си, още в първата си пълна година като професионален състезател. Той получи престижното първо място в световната ранглиста след оспорвана борба с друг уникален талант – “s1mple”!

19-годишният младок е и най-младият играч някога получавал това отличие. Феновете на играта започнаха да срещат името „ZywOo“ още преди той да стане професионалист. Особено от 2017-а година насам, в която той буквално взривяваше статистиките.

Mathieu стана професионален играч през октомври 2018 г., когато Vitality събра своя състав. Той им помогна да спечелят три турнира през 2019 г., като един от тях беше седмият сезон на ECS . Французинът също така получи пет MVP награди от HLTV, включително от ESL One Cologne и DreamHack Masters Malmö, където Vitality загубиха на големия финал.

Забележителното в случая е, че „ZywOo“ има такива постижения още в първия си пълен сезон като професионалист. Френският снайперист обаче се изправи срещу тежка конкуренция, но успя да победи MVP-то от 2018 година - Aleksandr “s1mple” Kostyliev, който също имаше отличен сезон през 2019 г. Mathieu се справи и с третия претендент, а именно Nicolai “device” Reedtz, който за трета поредна година попада в “Топ 5” на световната ранглиста.

В интервю, дадено по повод връчената му награда, „ZywOo” казва:

"Все още съм млад и това e първата ми година на върха. Беше наистина невероятна, но мисля, че имам възможност да натрупам още много опит и да науча нещо. Искрено мисля, че бъдещето може да бъде още по-добро, като се имат предвид ресурсите, които Vitality предоставя на наше разположение и подкрепата около мен.

Титлата за най-добрия CS:GO-играч в света винаги е силно обсъждана тема в общността, но наградата на HLTV е най-хвалената, тъй като използва индивидуална статистика при определянето за нейното класиране.

През изминалите години само двама играчи заслужиха отличието за най-добър играч в света. Christopher “GeT_RiGhT” Alesund беше първият, който направи това (2013 до 2014 г.), а Marcelo “coldzera” David направи същото през 2016 г. и 2017 г. Но за да видите някой талантлив, колкото е „s1mple“, да финишира на второто, то определено можем да кажем, че таванът на уменията в играта е по-висок отвсякога!

Летвата е много високa, а новата година тепърва започна.. Ще се пребори ли украинската машина „s1mple“ за тазгодишната приза, или друг талант отново ще го измести от върха – само времето ще покаже!