CS:GO
07/02/2020
Още един ветеран окачи фланелката.. "Ex6TenZ" ще става треньор!

Kévin "Ex6TenZ" Droolans обяви края на своята професионална кариера и сподели пред общността намерението си да се прехвърли към треньорската професия.

В дълъг пост, даващ подробности за оттеглянето си, белгийският ветеран посочи липсата на мотивация и енергия, за да продължи да играе. Това се случва след последните неуспешни опити с отборите на G2 и GamerLegion през 2018-2019 година. Всеки от тях продължи по-малко от шест месеца, преди „Ex6TenZ“ да бъде закован на скамейката.

Играчът подчерта, че макар вече да не е мотивиран да отделя време за индивидуални тренировки, той желае да прехвърли опита, който е придобил като дългогодишен лидер в играта, и да фокусира вниманието си върху треньорския занаят. Роля, която той и мнозина от общността вече предвиждаха като следващата стъпка в кариерата на „Ex6TenZ“.

29-годишният играч бе неактивен от средата на 2019 г., когато бе белязан от GamerLegion, но скоро след това и заменен от Dennis "dennis" Edman. Причината за това беше решението на организацията да участва с изцяло шведски състав.

След като френската сцена се преструктурира цели два пъти, „Ex6TenZ“ се смъкна от най-високия рейтинг през 2016 г., след като беше отстранен от G2.  Малко след това, след кратък престой в състава на LDLC, Kevin създаде отбора на GamerLegion заедно с Adil "ScreaM" Benrlitom, Kevin "HS" Tarn, Hampus "hampus" Poser и Tim "nawwk" Jonasson, което бележи и последното му участие като активен играч.

"Ex6TenZ" вече следва стъпките на бившия си съотборник от VeryGames, Titan и G2 - Edward „SmithZz“ Dubourdeaux, който официално обяви оттеглянето си и пълния си преход към стрийминг-кариера по-рано през тази седмица.

Ние ще ви припомним и някои от най-успешните участия на „Ex6TenZ“ на международната CS:GO-сцена:

1st @ ESWC 2017 (LDLC)

1st @ DreamHack Stockholm Invitational 2014 (Titan)

1st @ DreamHack Stockholm SteelSeries Invitational (Titan)

1st @ MSI Beat it! 2013 Grand Finals (VeryGames)

1st @ RaidCall EMS One Fall 2013 Finals (VeryGames)

1st @ SLTV StarSeries VII Finals (VeryGames)

1st @ RaidCall EMS One Summer 2013 Finals (VeryGames)

1st @ Mad Catz Birmingham (VeryGames)