CS:GO
01/02/2020
„Liquid“ излъгаха „MIBR“ във втория мач от BLAST Premier Spring Series

Вчера Team Liquid доказаха желанието да възвърнат формата си от изминалата година. Те грабнаха първата си победа за новия сезон срещу MIBR в пролетните серии на BLAST Premier.

Въпреки че последните резултати на MIBR бяха лоши, бразилците доказаха, че все още могат да се състезават с най-добрите след показаното във вчерашната среща. Те направиха обрат и за малко да спечелят първата карта – Vertigo – като определено дадоха заявка и надежда за положително бъдещо представяне през 2020-та година.

Остават някои въпроси относно най-дискутирания играч на Liquid - Jake „Stewie2k” Yip - и неговото индивидуално представяне, което претърпя лек спад през изминалата година. Въпреки всичко, „Stewie2k“ заема може би първото място като индивидуален играч в Северна Америка, а самочувствието му определено се вдигна след победата над бразилците.

Битката между тях и Liquid започна на Vertigo, който бе избран от бразилската страна. Тъй като северноамериканците са компетентни на тази карта, то този мач се оказа доста завързан. Първото полувреме бе разпределено почти наравно между двете страни, без един отбор да излезе с особена преднина. Действието обаче бавно започна да се развива, след като мачът премина в „overtime”.

След няколко прекрасни отигравания на Nick “nitr0” Cannella, "NAF" и „Stewie2k“, Liquid спечелиха Vertigo с 22-19.

Веднага след това дойде и втората локация, която се оказа решаваща, а именно – Inferno! Там Liquid имаха доминиращо първо полувреме с бързи рундове като Терористи. Mакар че MIBR успя да се върне в играта с четири рунда в края на първото полувреме, това не беше достатъчно. Опонентите им "стегнаха обръча" и достигнаха до победа на Inferno със 16-9.

Борбата на MIBR продължава, въпреки загубата през новата година! Това не означава, че те остават извън конкурентноспособните отбори. Бразилците имат право на последен шанс в групата на губещите срещу NiP днес, след като шведите загубиха от FaZe с 2:0 вчера.