14/02/2020
Затегнете коланите.. Half-Life: Alyx пристига на 23 март!

От Valve Corporation най-накрая назоваха датата, на която ще излезе дългоочакваното VR-заглавие - Half-Life: Alyx! Всичко това се случи чрез „tweet”, който бе пуснат вчера. Текстът на съобщението гласеше следното:

„Очаквайте да видите City 17 през обектива на любимите си VR-очила на 23 март 2020 година!“

Като продължение на “tweet”-a, oт компанията пуснаха и три скрийншота за играта с надпис, който гласи:

„Върнете се в City 17 само за шест седмици!“

Към него бяха оставени линкове, водещи до официалната страница на играта в Steam, както и такива, водещи към официалният сайт на така чаканото заглавие!

Реакциите за новия мод до момента са предимно положителни, въпреки че не липсват и скептични такива. Това е първото заглавие, което Valve пускат във VR-режим, така че очакванията на феновете са наистина огромни.

Тези от вас, които са пропуснали анонса на играта по-рано през тази година, могат да задоволят интереса си със следващите редове…

Half-Life: Alyx е зададен между събитията от оригиналния Half-Life и Half-Life 2. Историята продължава с главната героиня Alyx и нейният баща - Dr. Eli Vance, които продължават борбата си срещу империята „Combine”! Бързо напомняме, че все още може да изиграете и двете игри, тъй като те са безплатни в Steam до 23-ти март!

Играта е създадена с помощта на Valve Index, а това са именно VR-сетовете по разработка на Valve, като тя ще бъде безплатна за собствениците на такъв хардуер.

Всички останали не бива да се отчайват, тъй като компанията съобщи, че повечето VR-сетове, включително Oculus Rift, HTC Vive и Windows Mixed Reality ще функционират също толкова добре.

Март месец предстои, като определено обещава да бъде изключителен.. Първо със старта на така чакания Half-Life: Alyx, а също така и с бъдещия бестселър на Nintendo - Animal Crossing: New Horizons!

Чакаме с нетърпение!