CS:GO
09/03/2020
Бившата състезателка по CS:GO - "shAy" - получи 116 години затвор!

Бившата професионална състезателка по CS:GO - Shayene "shAy" Victorio - бе осъденa на 116 години затвор за присвояване, след като е „ужилила“ над 100 свои клиенти. Новината бе потвърдена и от UOL.

"shAy" привлече вниманието върху себе си, след като се събра с вратаря на Атлетико Гоянензе - Жан Пауло Фернандес Филхо, който бе съден за нападение над бившата си съпруга. Според UOL, публичното министерство на щата Сао Пауло (MPSP) е изслушало цели 118 души, за които се твърди, че са били засегнати от онлайн магазина за търговия на дребно, управляван от „shAy“, след като техните покупки така и не са били доставяни. Престъпленията са се случили в периода от 2013 до 2017 година.

Въпреки определената продължителност на присъдата, бразилският закон допуска максимум 30 години лишаване от свобода. Освен това "shAy" ще може да обжалва наказанието си и има шанс изобщо да не влезне "на топло"..

Състезателката беше професионален играч в продължение на 11 години, от ерата на Counter-Strike 1.6 между 2008 и 2011 г. и CS:GO между 2013 и 2019. През този период тя работеше заедно с големи организации като MIBR, ProGaming, paiN, Santos Dexterity и Bootkamp. Vivo Keyd беше последният отбор, в който тя се представи преди да се оттегли от състезателната си кариера през май 2019 г.

"shAy" има три титли на GamersClub от женската лига и беше един от най-добрите играчи на женската сцена в Counter-Strike през изминалото десетилетие.

Разследването, проведено от групата за специални действия за борба с организираната престъпност (GAECO), твърди, че е разследвала банкови и данъчни операции и е имала достъп до имейла на "shAy", за да добива доказателства.

В официалния си акаунт в Instagram, състезателката говори за обвиненията.

Не съм арестувана и няма да бъда арестувана. Също така не се издирвам за момента, както хората говорят. Това дело е свързано с проблем, който бившият ми съпруг имаше и ми навреди. Времето, когато се разделихме, той трябваше да поеме 100 % от отговорността.

За "shAy" можем да кажем още, че беше добре позната в CS:GO общността, като приятелката на Fernando "fer" Alvarenga между 2017 и 2019. Играчът на MIBR обаче не е бившият съпруг, за когото тя споменава.