CS:GO
19/03/2020
„Bluejays“ с изцяло български състав, „dream3r“ и „blocker“ в редиците!

Бившият играч на Windigo, Yanko "blocker" Panov, ще си партнира заедно със Simeon "dream3r" Ganev в новосформирания български отбор, наречен BLUEJAYS.

Двамата за последно стреляха заедно със Skin Ogres в купата LEGENDS.BET L33T, но така и нямаха успех с въпросния отбор. Сега явно е настъпило времето за реорганизация, като други трима нови играчи са въвлечени в изграждането на младия тим.

Последният запомнящ се резултат на “blocker” беше от Moche XL Esports през юни 2019 г., когато той спечели турнира с награден фонд от  $75 000 долара, под флага на Windigo. 22-годишният младеж също беше част от тима на шампионите от WESG 2018, но скоро след това попадна на резервната скамейка, докато Windigo се пробваха с международни играчи.

Малко след това, Yanko се върна в състава за пробен период, но бързо дойде месец октомври, в който организацията обяви, че прекратява дейността си.

23-годишният „dream3r“ е най-известен със своето време, прекарано в отборите на GPlay и E-frag.net, но и със VAC-бан на своята сметка, както и двугодишно наказание за игра с непозволени средства от ESL по-рано през годините.

Завършекът на отбора са трима по-малко известни български играчи, единият от които е 18-годишният Hristiyan "REDSTAR" Pironkov, който успя да се открои с рейтинг от 1,12 през 2019 година.

blocker” даде кратко изявление пред платформата HLTV.org относно новия отбор, отбелязвайки, че целта на екипа е да достигне Топ 30 тази година:

Много се радвам да се присъединя към новия ни отбор, а именно BLUEJAYS. Много сме мотивирани и работим упорито, за да оправдаем своите очаквания. Те включват участия и класирания за LAN събития, да играем много онлайн лиги и най-важното, да работим усилено и да успеем да влезем в Топ 30 до края на годината..

Съставът на BLUEJAYS изглежда така:

Yanko "blocker" Panov

Simeon "dream3r" Ganev

Hristiyan "REDSTAR" Pironkov

Ivan "Patrick" Ivanov

Rumen "numb" Dimitrov