CS:GO
24/03/2020
Цветелин CeRq Димитров сподели кое е най-важното качество, за да си на върха

Легендарният ни български играч в света на Counter-Strike Цветелин "CeRq" Димитров отговори ексклузивно на част от най-интересните въпроси, които бяха зададени от феновете на великата игра в страницата на А1 Gaming League във "Фейсбук". Магьосникът с AWP в ръка разкри към какво се стреми през този сезон, както и сподели кое е най-важното качество, за да станеш професионален геймър. 

•      Изиграха се няколко турнира от началото на 2020 година. Какви са очакванията ти за сезона?

Нямам очаквания за годината. Стремим се да сме по-добри от миналата, ние самите да усещаме прогрес. 

  

•      Мислиш ли, че геймърите трябва да правят физически упражнения, за да са в някаква форма? 

Зависи от човека. При някои помага за по-добрия фокус по-време на игра. 

 

•      Какво е най-важното качество, за да станеш професионален геймър?

Най-важното (но, за жалост, вече липсва) е хората да нямат голямо его. В отбора е важно да слушаш другия – не си сам, тимът е с теб, за да победите заедно. 

 

•      Бързо ли свикна с живота в Америка?

 Честно казано, не съм свикнал. През повечето време от годината ми се налага да пътувам извън Америка, така че още се адаптирам. 

 

•      Чрез постепенна игра ли осъзна, че имаш възможностите да станеш част от елита или още от самото начало имаше имаше желание да се занимаваш професионално с CS? Какво промени в живота си, когато осъзна, че всъщност от една игра можеш да си изкарваш прехраната и в същотото време да ти доставя удоволствие?

 Първо започнах да играя с приятели и влязох в български тимове. Когато обаче започнахме да тренираме срещу елитни отбори, на наистина ТОП ниво, виждах, че се справяме добре. Тогава осъзнах, че не сме кой знае колко далеч от това да бъдем сред най-добрите и започнах да се боря за това. Станах по-сериозен в отношението си към играта. Все още обаче предпочитам да я наричам „хоби“, не „работа“