25/03/2020
Valve обясниха ситуацията около Half-Life 3!

Half-Life: Alyx е вече на пазара, като страхотната VR-игра от най-известните FPS-серии в света, вече поставя рекорди по гледаемост в стрийминг платформите. В интервю за IGN, дизайнерът на Alyx - Дарио Касали обясни защо след 13 години заклетите геймъри все още не са получили чаканото продължение на Half-Life..

Half-Life 2 отне неочаквано дълго време, защото се разработваше заедно със „Source Engine”-a, който използва. „Смятам, че основният ни извод от това е, първо да създадем някаква стабилна технология и след това да изградим игра от самото ѝ начало върху въпросната технология.“

13 години след Episode 2 последващи действия не са се случили по две основни причини. Едната е нежеланието това да стане със стария „engine”, а другата е разработката на новия такъв – Source 2. Именно Source 2 беше официално представен през 2015 г., но Каcали заяви, че Valve напредват бавно в разработването му. Основната идея на компанията е да не повтаря грешката, която е допуснала с едновременната разработка на „двигател и игра“.

Добрата новина за многострадалните фенове е, че като цяло Valve продължават да работят по различни Half-Life-проекти. И докато изключителният Half-Life: Alyx е извън обсега на по-голямата част от геймърите, заради “VR-Only”-технологията си, можем с основание да очакваме, че нещо голямо е на път да се случи!

Робин Уокър от Valve каза по-рано този месец, че студиото вижда Alyxкато завръщане към този свят, но не до края му.".

Това вероятно означава, че ще актуализираме нашия списък със слухове и очаквания много скоро и то не с какво да е, а вероятно с Half-Life 3!