02/04/2020
A1 Gaming League променя формата на турнирите вследствие на обявената пандемия от Covid-19

Онлайн сезонът се удължава до края на месец юли, а финалите ще бъдат проведени през септември на Aniventure Comic Con 2020

Вследствие на бързо променящото се глобално въздействие на пандемията от Covid-19 и следвайки предписанията на българските власти, взехме трудното решение да променим структурата на лигата и да отложим финалите на A1 Gaming League 2020 за месец септември.

 

Какви са промените в структурата

След изиграването на предварително анонсираните 3 квалификационни турнира за всяка от игрите ще се проведат плейофи с топ 8 отбори и играчи, според класирането в лигата към този момент. В плейофите тези 8 отбори или играчи се разпределят в 2 групи – Група A играят в събота, а Група Б в неделя (точните дати за всяка от групите са обявени тук). Крайните победители във всяка една от тези групи получава място за финалите на A1 Gaming League. Всички спечелени до този момент суми ще бъдат изплатени веднага след изиграването на плейофите. 

Как продължава лигата след това

За да се определят и останалите финалисти в A1 Gaming League 2020, класирането по точки ще се рестартира и през месеците юни и юли ще бъдат проведени още 2 турнира за всяка от игрите. След края на серията допълнителни турнири ще се проведат плейофи, които ще донесат квота за финалите на победителите от всяка група.

 

 Промяна в общия награден фонд

Новите обстоятелства налагат и промяна в разпределението на общия награден фонд на лигата. 20 000 лева от него бяха предвидени за турнир, който да се проведе извън Гранд финалите на лигата и в който можеха да участват само шампионите на България в компанията на чуждестранни отбори от региона. Тъй като този допълнителен проект няма да може да се осъществи, част от тази сума ще бъде разпределена в шестте допълнителни турнира, част от лигата, както и за други предстоящи турнири по игри, като DotA2, PES, Brawl Stars, Fortnite и др.

 

Ще продължим да наблюдаваме ситуацията и да слушаме внимателно съветите на здравните и държавните органи. Поради бързо променящия се характер на пандемията от Covid-19 може да са необходими допълнителни промени, така че следете страницата ни и се запишете за ъпдейтите ни в социалните мрежи.

Благодарим изключително много за продължаващата ви подкрепа!

GL & HF

The A1GL Team


Плейоф - Групи

League of Legends

CS:GO

FIFA20