07/04/2020
Team Fortress 2 е атакуван от ботове. Определено не от приятните!

Доста доклади за извършени злоупотреби с Team Fortress 2 се появиха през уикенда, като най-широко разпространените такива бяха за "lag-bot"-инвазия, която буквално съсипа мачовете. Злобните ботове не са нещо ново за TF2, но точно тези са особено разочароващи, тъй като не само, че убиват с помощта на „aim-hack”, но и буквално срутват сървъри, когато нормалните играчи се опитат да ги „kick”-нат.

"Март беше сравнително спокойно, явно преди бурята. Април е 10X по-лош, отколкото бе положението преди две седмици." - прясно публикуван доклад от фенове.

Ботовете най-вече прекъсват класическите сървъри, което води до негодувание, но има и потребители, които изтъкват, че свободните сървъри до голяма степен са чисти от тази инвазия, и така или иначе предлагат по-традиционно изживяване на Team Fortress 2.

"Вината е изцяло на Valve и неспособността им да осигурят функционален продукт за своите клиенти! Ние трябва да поискаме обяснение и компенсации от тях.." - негодуваха част от феновете.

А няма и как да бъде различно. Не може да си изкривим душата и да си премълчим факта, че Team Fortress 2 отдавна не е център на вниманието на Valve. Именно заради това способността на компанията да защитава и поддържа перфектно ниво на играта си е безумно ниска.

Но това от своя страна не е и повод Valve да изпадат в немилост пред малкото фенове. Разработчиците ще трябва да поемат отговорност и да закърпят мрежовия код. Стига да е достатъчно бързо, за да не изгонят и без това „рехавата“ популация.

Съвсем скоро се очаква някакво решения и действия да бъдат взети, така че, ако има фенове на TF2, то проявете още малко търпение!