07/04/2020
Затворената бета на Valorant с 1.6 милиона зрители в Twitch!

Затворената бета-версия на Valorant стартира и няма никаква изненада – интересът е огромен. Приблизително 1.6 милиона души наблюдаваха играта в Twitch, като това се доближи до рекорда за всички времена от 1,7 милиона на Fortnite!

Един от факторите зад големия успех може да се крие в начина, по който Riot разпространи играта. Вместо да раздават поканите на случаен принцип на разни играчи, те решиха да ги дават на хора, които наблюдават стриймовете на живо. Това естествено ще доведе до увеличаване на броя на зрителите, а също така ще насърчи хората да играят в системата.. Според някои източници, нетърпеливите фенове създават множество свързани Riot и Twitch акаунти, за да увеличат шансовете си да получат ключ.

Като се има предвид това, ще бъде интересно да се види как зрителското внимание се задържа именно заради Valorant. Другата игра на Riot, League of Legends, си остава с огромен успех и решението на студиото най-накрая да премине в нещо различно след повече от десетилетие господство на LoL, е длъжно да привлече много внимание. От компанията също са и доказани майстори в едно нещо – да пускат леки и закачливи тийзърчета, в които да слагат нотка на изненада и това винаги е печелило вниманието на цялата гейминг общност.

Ще имаме още за споделяне скоро, разбира се, за затворената бета версия. Докато гледате стриймовете на живо и чакате вашия ключ, не забравяйте да разгледате и същността на играта, както и всички герои, които излезнаха напоследък – а те са доста.

Дойде време да получим отговора на големия въпрос – ще измести ли ValorantCS:GO?