CS:GO
26/04/2020
NiP победиха Dignitas и натриха носовете на ветераните!

Ето че новото поколение шведски CS:GO-играчи успяха да сломят старите ветерани по пътя на квалификациите към Рио де Жанейро.

NiP победиха Dignitas с 2:0 в един от най-очакваните мачове за сезон 2020. Това беше първият път, в който легендарното дуо на NiP – „f0rest“ и „GeT_RiGhT“, се изправиха срещу майчината си огранизация след присъединяването си към Dignitas през януари.

Dignitas като цяло е почти пълно обединение на бившия състав на NiP. Освен гореспоменатите легенди в CS, в отбора участват още „Xizt“, „friberg“ и „Fifflaren“, който е мениджър и треньор. Петимата играчи спечелиха няколко турнира под флага на NiP в периода 2012 - 2014 г., включително Cologne Major през август 2014 г.

Но старата школа също може да бъде сломена, а тези легендарни играчи не успяха да се справят с NiP в първия си опит. Противниците им успяха да се докажат индивидуално, като всеки един успя да спечели поне по един на брой изключително важен рунд, а „REZ“ завърши серията като топ-фрагър с 40 “kill”-a. Именно той направи няколко „multikill”-a на първата карта, Train, благодарение на които NiP спечели с 16-9.

На Vertigo, Nicolas “Plopski” Zamora имаше 20 попадания и помогна на NiP да спечелят с 16-4.

Най-впечатляващата игра на мача обаче дойде от младата надежда в новия-стар състав на NiP, а именно Tim “nawwk” Jonasson. 22-годишният състезател направи "шест убийства" във втория рунд с пистолети на Vertigo, когато уби всеки играч на Dignitas и съотборника си „REZ“.

С тази си победа, NiP водят в група A с две победи, докато Dignitas са на дъното с две загуби.

Доста странно за играчи от такъв ранг, но да видим – ще има още мачове!