CS:GO
04/05/2020
Австралийската полиция разби престъпна група за залози по CS:GO!

Петима души се сдобиха с обвинения, свързани с разследване, проведено през 2019-та година. Те са заподозрени в подозрителна дейност, касаеща спортни залози в специфични CS:GO-лиги, според доклад от полицията във Виктория, Австралия.

Разследването е започнато през месец март 2019 г. след оплакване от букмейкърска къща, като само по себе си е довело до шест ареста, извършени от австралийската полиция до месец август, след множество специализирани акции.

27-годишен мъж от Sale е получил цели пет обвинения за използване на информация, касаеща точно определени срещи и съответните им залози. Трима 20-годишни мъже, двама от които граждани на Mill Park, и един на South Morang, също са обвинени в използване на информация, която им е донесла дивиденти по нечестен начин.

И сега, разбира се, идва „веселата част“! В Австралия подобен род престъпления биват преследвани доста сурово от закона. Петимата мъже, които са изправени пред възможността да получат „скромните“ 10 години затвор, ще се явят в съда на 15 септември.. А дотогава са задържани в ареста..

Австралийската власти смятат, че залозите на фиксирани мачове са се състояли на събитията от ESEA MDL, като са довели до печалби от 30 000 австралийски долара (или 19 260 USD).