LOL
17/05/2020
Viper, Ucal и Untara се разделиха с Griffin.LoL !

Park “Untara” Ui-jin, Park “Viper” Do-hyeon и Son “Ucal” Woo-hyeon вече не са част от отбора на Griffin в корейския LCK, съобщи по-рано днес организацията.

След разочароващ сезон, в който Griffin се намират на 10-тото място в редовния сплит, те бяха изпратени в последния турнир от плейофите на LCK. Там съставът загуби в последния кръг от Sandbox Gaming, като изпадна от LCK.. И всичко това преминавайки през периода от четвъртфиналите на световно първенство до изпадане - само за един сезон..

Viper“ изигра цялата си професионална кариера в Griffin. Той се представи отлично по време на възхода на тима през 2019 г., но не можа да намери своя път на световните финали, когато се изправи пред международната конкуренция.

Ucal“ от своя страна сменяше отборите на година след професионалния си дебют в KT. Оттогава “mid”-лeйнърът не бе постигал голям успех и изглеждаше доста посредствен. Сегашните планове за бъдещото му местонахождение са също неясни.

Един от най-добрите „top”-лейнъри в LCK – “Untara” – е познат на всички ни от времето, прекарано в SKT T1. След кратка „авантюра“ в Турция той се завърна при Griffin, но така и не успя да се открои в лигата, като изобщо не беше конкурентен в основните показатели в играта.. С оглед на това е малко вероятно да го видим в стартовия състав на друг отбор от LCK за следващия сезон, но пък може да получи възможност в някой от другите региони.

Griffin обаче, съвсем не са загубили надеждите си.. Те все още имат шанс да се класират за следващия сезон в LCK, използвайки франчайзинговото място. Единственото, което трябва да направят, е да платят таксата, която е задължителна..

Оттам нататък всичко е в ръцете на Riot Games – те решават кой отбор, поет като франчайз, може да участва в първенството!